Familie die met een camper reist, eet ontbijt op een strand.

Camperverzekering nodig?

Premie berekenen

Camperverzekering Unigarant

De beste voorwaarden en laagste premie voor uw camperverzekering van logo Unigarant

Bij een camperverzekering van Unigarant kunt u goede service en zo min mogelijk geregel verwachten. Profiteer daarom van de voordelige camperverzekering van Unigarant. De camperverzekering kan eenvoudig direct worden afgesloten.

Camperverzekering Unigarant specificaties

  • Overname no claimkorting beĆ«indigde autoverzekering
  • Maximale no claimkorting verhoogd naar 80%
  • Dagwaarde dekking voor camper ouder dan 3 jaar
  • Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Premie berekenen

Soorten camperverzekering unigarant

WA (wettelijke aansprakelijkheid)

Als eigenaar van een camper bent u wettelijk verplicht een verzekering te sluiten tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering dekt schade die u met uw camper aan anderen toebrengt, per gebeurtenis tot een bedrag van EUR 2.500.000 voor materiƫle schade en tot EUR 5.000.000 voor schade aan personen. Bij een WA dekking bent u niet gedekt voor de schade aan uw camper door een ongeval waarbij u zelf de schuldige partij bent.

WA + beperkt casco

Naast de verplichte WA dekking, vergoedt deze verzekering ook schade aan uw eigen camper als gevolg van brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel, natuurrampen en aantoonbare botsingen met dieren.

WA + volledig casco

Met een volledig casco camperverzekering bent u verzekerd voor alle risico's zoals bij 'gedeeltelijk casco' staat omschreven. Daarnaast bent u ook verzekerd voor aanrijdingschade, ook door eigen schuld. Mocht u bij een schadegeval of diefstal gebruik willen maken van een vervangende camper, dan regelen en betalen wij dit meteen voor u. Met deze uitgebreide verzekering kunt u genieten van een zorgenloze vakantie.

Aanvullende camperverzekering unigarant

Verhaalrechtsbijstandsverzekering

Met deze aanvullende verzekering staat u altijd sterker als u schade op een ander wilt verhalen. De verhaalrechtsbijstandsverzekering omvat onder meer het verhalen van schade en de eventuele waardevermindering aan uw kampeerauto, het verhalen van schade aan kleding, het verkrijgen van smartengeld en het verhalen van schade naar aanleiding van garantieverplichtingen.

Zekerheid voor inzittenden

Een ongeval kan behalve materiele schade ook persoonlijk letsel veroorzaken. Soms zijn niet alle medische kosten gedekt onder de ziektekostenverzekering. Met de schadeverzekering voor inzittenden zijn die medische kosten verzekerd. De 'Zekerheid voor inzittenden' geeft ook dekking bij schade door eigen schuld. Daarnaast wordt ook een bedrag uitgekeerd bij overlijden of invaliditeit. Het verzekerde bedrag geldt per gebeurtenis, ongeacht het aantal inzittenden. Ook schade aan bagage en kleding is gedekt.

Schadevrije jaren

De basisinschaling vindt altijd plaats op 0 schadevrije jaren, met een no-claimkorting van 25%. Indien u meer schadevrije jaren heeft opgebouwd, dan kan de no-claimkorting oplopen tot maarliefst 75%. De definitieve no claimkorting wordt bepaald door het aantal schadevrije jaren op te tellen bij de inschaling. Het aantal schadevrije jaren vraagt Unigarant op bij Roy-data (een centrale landelijke database). 

Unigarant kent tevens een aantrekkelijke kortingsregeling: Indien u geen royementsverklaring kan overleggen maar wel een autoverzekering heeft, dan komt u in aanmerking voor maximaal 4 individuele schadevrije jaren aan de hand van een recente nota van uw autoverzekering. Indien de auto ook bij Unigarant is/wordt verzekerd, dan komt u in aanmerking voor maximaal 8 individuele jaren. 

Afwijkingen tussen het aantal opgegeven schadevrije jaren en het werkelijke aantal schadevrije jaren kunnen leiden tot herbeoordeling en/of premieaanpassing. Vraag daarom bij twijfel de schadevrije jaren op bij uw verzekeraar.