geld lenen om schulden af te lossen

Geld lenen om schulden af te lossen

U wilt geld lenen om schulden af te lossen. In dit artikel leg ik uit op welke manieren dit mogelijk is. Daarnaast geef ik aan of geld lenen om schulden af te lossen verstandig is en hoe wij u kunnen helpen.

Lening(en) samenvoegen: Geld lenen om schulden af te lossen

Een veel voorkomende manier van geld lenen om schulden af te lossen, is het samenvoegen van leningen. Dit is een mogelijkheid wanneer u meerdere (kleine) leningen heeft lopen. Deze leningen hoeven niet per se bij een bank afgesloten te zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan door het doen van aankopen op afbetaling. Dit kan voorkomen bij het kopen van een auto bij een autodealer, of bij het kopen van een nieuwe televisie in een elektronicazaak. Deze financieringen zorgen ervoor dat u meteen van uw aankoop kunt genieten. Helaas betaalt u voor de financiering vaak wel erg hoge rentekosten. Leningen samenvoegen kan een oplossing zijn om deze rentekosten te verlagen.

Leningen samenvoegen

Leningen samenvoegen gaat als volgt in zijn werk. U sluit een nieuwe lening af waardoor u in staat bent al uw huidige leningen in één keer af te lossen. Zodra u dit bedrag heeft ontvangen lost u deze leningen dan ook hiermee af. Vervolgens hoeft u alleen nog maar rente te betalen, en af te lossen, bij de nieuwe kredietverstrekker. In praktijk is het vaak zo dat de kosten die u betaalt voor een lening bij één kredietverstrekker lager zijn dan de totale kosten voor meerdere andere leningen. Op deze manier kunt u dus niet alleen geld lenen om schulden af te lossen. Ook kunt u besparen op uw leenkosten waardoor u sneller uit de schulden bent.

Meer overzicht

Een bijkomend voordeel van het samenvoegen van leningen tot één lening is dat u meer overzicht heeft. Er wordt maandelijks een bepaald bedrag, vaak met vaste rente, van uw rekening afgeschreven. Wanneer u blijft aflossen bent u aan het einde van de looptijd van uw lening af. Dit is veel overzichtelijker dan wanneer u maandelijks geld moet overboeken naar meerdere partijen met verschillende rentepercentages.

lening oversluiten schulden aflossen

Lening(en) oversluiten: Geld lenen om schulden af te lossen

Een andere vorm van geld lenen om schulden af te lossen is het oversluiten van een lening. Bij het oversluiten van een lening brengt u uw lopende lening onder bij een andere kredietverstrekker. De meest voorkomende reden om dit te doen is dat de rente bij een andere kredietverstrekker lager is. Ook bij deze manier van geld lenen om schulden af te lossen kunt u dus op uw rentekosten besparen.

Geld lenen om schulden af te lossen, wel of niet verstandig?

Het is moeilijk om aan te geven of geld lenen om schulden af te lossen verstandig is, omdat dit erg afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Bij Amstelgeld adviseren wij om dit alleen te doen wanneer het kosten kan besparen. Dit kan het geval zijn bij het oversluiten of samenvoegen van leningen. Indien u dit overweegt is het erg belangrijk om advies in te winnen, wij kunnen u hierin adviseren!

Advies over geld lenen om schulden af te lossen

Wilt u geld lenen om schulden af te lossen? Wij kunnen u hierin adviseren. Wij analyseren uw huidige lening(en) en vergelijken deze met het actuele aanbod van kredietverstrekkers. Op basis hiervan kunnen wij inschatten of u kosten kunt besparen door bijvoorbeeld het samenvoegen of oversluiten van leningen. Wij voorzien u geheel vrijblijvend van advies. Mocht u kunnen besparen op uw leningen dan kunnen wij dit, indien gewenst voor u in orde maken. Vraag dus nu een vrijblijvend advies aan en kom erachter of u kunt besparen!

»  Leenadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld