hoeveel geld kan ik lenen

Hoeveel geld kan ik lenen

Hoeveel geld kan ik lenen is een vraag die klanten ons vaak stellen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is vaak wat meer informatie nodig. In dit artikel leg ik uit welke factoren van invloed zijn op uw maximale leenbedrag.

Hoeveel geld kan ik lenen: Uw Burgerlijke Staat

Allereerst is het van belang wat uw burgerlijke staat is en of u kinderen heeft. Bij het berekenen van een maximale lening moet namelijk rekening worden gehouden met uw uitgaven. Wanneer u alleenstaand woont zonder kinderen dan zijn uw uitgaven bijvoorbeeld een stuk lager dan wanneer u samenwoont en inwonende kinderen heeft.

Hoeveel geld kan ik lenen: Uw Netto Maandinkomen

Om een lening te berekenen is het ook erg belangrijk om rekening te houden met uw inkomen. Daarom hebben wij uw netto maandinkomen nodig. Dit is het bedrag dat u per maand op uw rekening gestort krijgt. Dit geld kan bijvoorbeeld uw salaris zijn of de uitkering die u ontvangt. Wanneer u samenwoont en/of getrouwd bent hebben wij ook het netto maandinkomen van uw partner nodig. Als partners bent u namelijk altijd samen verantwoordelijk voor het aflossen van de lening. Wel kunt u dan vaak meer lenen omdat uw gezinsinkomen hoger is en betaalt u over het algemeen een lager rentepercentage over een hogere lening.

Hoeveel geld kan ik lenen: Uw Woonsituatie

Uiteraard zijn uw uitgaven ook afhankelijk van uw woonsituatie. Daarom nemen we uw woonsituatie mee in de berekening. Uw woonsituatie is meestal inwonend, een koophuis of huurhuis. Over het algemeen maakt u bij een koophuis meer aanspraak op een hogere lening. Dit komt omdat uw koophuis waarde vertegenwoordigt en kredietverstrekkers hierdoor meer zekerheid hebben dat de lening wordt afgelost. Veel kredietverstrekkers bieden dan ook een lagere rente voor personen met een koophuis.

Hoeveel geld kan ik lenen: Uw Woonlasten

Dit is het bedrag dat u betaalt voor uw woonsituatie. Indien u in een huurhuis woont hebben we de netto huur nodig. Dit is het bedrag dat u betaalt aan kale huur. Indien u huurtoeslag ontvangt mag u dit bedrag in mindering brengen op uw kale huurprijs. Indien u een koophuis heeft hebben wij de bruto hypotheek nodig. Dit wil zeggen het bedrag dat u betaalt zonder rekening te houden met de hypotheekrenteaftrek.

Hoe veel kan ik lenen via Amstelgeld?

Zoals u in dit artikel heeft gelezen is de maximale hoogte van een lening afhankelijk van verschillende factoren. De factoren in dit artikel zijn de meest belangrijke maar zeker niet de enigste. Het beste kunt u dan ook contact met ons opnemen voor een passend advies. Wij proberen dan uw situatie te achterhalen en kunnen u dan voorzien van een geheel vrijblijvend leenadvies. Wij vergelijken leningen van verschillende kredietverstrekkers en zijn  op de hoogte van kortingen die zij geven bij een bepaalde situatie, hier kunt u van profiteren! Vraag via onderstaande knop een vrijblijvend leenadvies aan of bel ons direct op: 033-4610007

»  Leningadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld