Hypotheek - Betalingsbescherming

<< Over hypotheken

Gegarandeerde doorbetaling van uw hypotheek- of leenlasten als u het niet meer kunt. Bij verlies van uw baan of door ziekte en/of ongeval daalt uw inkomen aanzienlijk. Door een eenvoudige toevoeging van een betalingsbescherming aan uw hypotheek of lening kunt u in deze gevallen onnodige financiële problemen voorkomen. Ook als u reeds lopende leningen of een hypotheek heeft, kunt u een betalingsbescherming afsluiten.

Welk risico loop ik?
Een huis kopen is een belangrijke beslissing in uw leven, want u hoopt er nog een lang en gelukkig leven in te leiden. Logisch dus dat u zich indekt tegen de meest voor de hand liggende risico's, waaronder brand en inbraak.
Maar heeft u er wel eens bij stilgestaan dat u plotseling arbeidsongeschikt of werkloos kunt worden? En wie betaalt in zo'n geval uw hypotheek als u het niet meer kunt? Met een betalingsbescherming bent u gegarandeerd verzekerd van doorbetaling van uw woonlasten. Dit geldt uiteraard ook voor gewone leningen. Indien u deze door de inkomensdaling niet meer kunt betalen, belandt u ook in de problemen. Betalingsbescherming biedt dan uitkomst

Met het afsluiten van een hypotheek gaat u een langlopende betalingsverplichting aan, gebaseerd op uw huidige financiële situatie en toekomstverwachtingen. Maar door arbeidsongeschiktheid of werkloosheid kan uw inkomen plotseling flink dalen, waardoor u de vaste hypotheeklasten niet langer kunt betalen. De zich steeds verder uit het sociale zekerheidsstelsel terugtrekkende overheid kent onvoldoende voorzieningen om dan uw financiële problemen op te lossen.
Bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid zal uw inkomen met minstens 30 % dalen. De kans dat u uw hypotheek of lening niet meer kunt betalen en gedwongen wordt uw huis of andere bezittingen te verkopen is dan groot.

Onbezorgd blijven wonen en genieten
In zo'n geval wilt u liever blijven wonen in uw droomhuis en blijven genieten van het leven. U wilt bovendien het beste voor uw partner en kinderen, een auto voor de deur en een sport of hobby om u in uit te leven. Anders gezegd: ook dan wilt u onbezorgd blijven genieten van het leven dat u gewend bent, zonder dat uw eventueel opgebouwd vermogen zal smelten als sneeuw voor de zon. De situatie waarin u verzeild bent geraakt is immers al vervelend genoeg. Het treffen van eigen maatregelen om nare verrassingen te voorkomen is dus zeker geen overbodige luxe.

Oplossing op maat
De oplossing is eenvoudig, doeltreffend en betrouwbaar: een betalingsbescherming via Amstelgeld. Een betalingsbeschermingsverzekering die doorbetaling van uw woon- of leenlasten garandeert. Zodat u kunt blijven wonen waar u woont en rustig de tijd heeft om uw nieuwe situatie op een rijtje te zetten. U kiest voor een duur die het beste bij u past en kunt de bescherming naadloos laten aansluiten op uw lening of hypotheek. Zekerheid gedurende maximaal dertig jaar.

Extra maatwerk
Een betalingsbescherming kunt u uitbreiden met een eenmalige uitkering bij constatering van een ernstige aandoening. Ook is het mogelijk om binnen de hypotheekbescherming een overlijdensrisicoverzekering af te stemmen op de door u gekozen hypotheekvorm.

Voor wie is de betalingsbescherming?
Een betalingsbescherming is er voor mensen in vaste loondienst én ondernemers met een eigen bedrijf of praktijk. De werkloosheidsdekking geldt alleen voor mensen met een vast dienstverband. Zelfstandige ondernemers dragen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering automatisch een eigen risico van één jaar.

Uw persoonlijke situatie
Samen met Amstelgeld kunt u eenvoudig berekenen welk effect het verlies van werk, ziekte, ongeval of zelfs overlijden op uw inkomen én vaste lasten heeft. Bovendien kunnen wij u in één oogopslag laten zien voor welk bedrag u het beste de bescherming afsluit, uiteraard op basis van uw persoonlijke financiële situatie. De premie is uiteraard afhankelijk van de eisen die u aan de polis stelt. Welk maandbedrag laat u verzekeren? Welk eigen risico kiest u: uitkering na dertig dagen of na een jaar? Ook bij het bepalen van de betalingswijze die het beste bij u past staat Amstelgeld u graag terzijde.

Fiscale aftrekbaarheid
U kunt ervoor kiezen om de premie voor het arbeidsongeschiktheidsdeel fiscaal aftrekbaar te maken. Als u hiervoor kiest, wordt de uitkering te zijner tijd belast. Dit is niet het geval indien u ervoor kiest de premie niet fiscaal af te trekken. Amstelgeld kan u de diverse mogelijkheden voorleggen en samen met u bepalen wat het voordeligste is. Maak gerust een afspraak.

Een betalingsbescherming via Amstelgeld is een heldere, betrouwbare én voordelige oplossing voor mensen die kiezen voor zekerheid. Een voorzorgsmaatregel waarmee u veel financiële narigheid kunt voorkomen. Wij stellen alle kennis en kunde ter beschikking bij het nemen van deze belangrijke beslissing. U doet er dus verstandig aan een afspraak te maken om de voordelen van een betalingsbescherming uitgebreid te bespreken. Onaangename verrassingen kunt u maar beter voor zijn, nietwaar?

Hypotheek Berekenen

Bereken uw maximale hypotheek
(onder voorbehoud van acceptatie)

Waarde huis
Bruto jaarinkomen
Bruto jaarink. partner
Berekenen
Maximale Hypotheek
Hypotheek offerte aanvragen

Bel Mij

Bel Mij Versturen