Hypotheek - Leven hypotheek

Bij de levenhypotheek leent u geld van een geldverstrekker en sluit u op hetzelfde moment een kapitaalverzekering af. De verzekeraar en geldverstrekker kunnen 2 verschillende instanties zijn. Uw maandelijkse lasten bestaan uit rente en premie voor de kapitaalverzekering. Deze premie bestaat uit een risicodeel, een spaardeel (of beleggingsdeel) en kosten. Het risicodeel geeft u de zekerheid dat de lening geheel of gedeeltelijk wordt afgelost als u of eventueel uw partner voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Het spaardeel wordt door de financiële instelling voor u belegd. Aan het eind van de looptijd wordt het belastingvrij gespaarde bedrag gebruikt om de lening geheel of gedeeltelijk af te lossen.

De hoogte van het uiteindelijk opgebouwde bedrag staat meestal niet bij voorbaat vast omdat dit afhankelijk is van het rendement op bepaalde beleggingsfondsen, staatsleningen of de winst die de verzekeringsmaatschappij maakt. Wel gaan banken bij deze vorm uit van een verondersteld rendement van 8% om de aflossingspremie te kunnen berekenen.

Bij verschillende maatschappijen heeft u invloed op de wijze waarop uw spaarsaldo wordt belegd. Meestal kunt u kiezen uit vele fondsen. Van rentefondsen tot aandelenfondsen. Het kan zijn dat op de einddatum het uit te keren bedrag hoger is dan de hypothecaire lening. In dat geval houdt u dus geld over. Het is ook mogelijk dat de opbrengst op de vooraf geplande einddatum lager is dan voorzien. In dat geval is het vaak mogelijk om de verzekering langer te laten lopen. Bovendien is bij steeds meer verzekeringsmaatschappijen de levensverzekering tussentijds eenvoudig aan te passen aan gewijzigde omstandigheden in uw persoonlijke situatie. Bij de levenhypotheek geniet u een optimaal fiscaal voordeel, omdat u tijdens de looptijd maximale renteaftrek heeft.

Vraag nu een vrijblijvende offerte aan!

Gegevens Aanvrager  
Gegevens Partner
Gegevens Huidige Woning  
Gegevens Nieuwe Woning  
Aanvullende Informatie