Hypotheek - Soorten hypotheken

Wij kunnen u diverse hypotheken aanbieden, speciaal toegesneden op uw persoonlijke situatie.

Wanneer u zich oriënteert op het kopen van een eigen huis, of net een huis heeft gekocht, bedenk dan dat een goede hypotheek afhangt van de situatie waarin u zich bevindt. Standaard hypotheken bestaan niet. Elke hypotheek is maatwerk en moet geheel aansluiten bij uw persoonlijke situatie. De ene hypotheek is de andere niet. Toch bestaan er een aantal hoofdvormen waarop de verschillende hypotheken zijn gebaseerd. Wat al die verschillende hypotheken met elkaar gemeen hebben, is dat u rente moet betalen. Met uitzondering van een eventueel aflossingsvrij deel, moet ook altijd aflossing worden betaald. In bepaalde gevallen is het risico van overlijden en arbeidsongeschiktheid afgedekt door een verzekering. In dat geval moet dus een premie worden betaald.

Tweede Hypotheek
De Amstelgeld tweede hypotheek kenmerkt zich door het feit dat de waarde van uw woning uw mogelijkheden niet beperkt. M.a.w. als uw inkomen voldoende is, maakt de waarde van uw woning niet uit.

Turbo Hypotheek
De Turbohypotheek is bedoeld voor mensen die hun hypotheek met spoed (alsnog) moeten regelen. Een echtscheiding, in gebreke stelling of een andere nare situatie kan u in problemen hebben gebracht.

Echtscheidings Hypotheek
Een echtscheiding of relatiebreuk raakt je financieel en emotioneel. Een huis is iets persoonlijks en bij een echtscheiding zal hier door 1 van de partners afscheid van moeten worden genomen.

Nieuwbouw Hypotheek
In Nederland wordt overal gebouwd, maar door verschil in grondprijzen en locale situaties kunnen de prijzen landelijk gezien behoorlijk verschillen onderling. De Amstelgeld Nieuwbouwhypotheek speelt daar op in.

Starters Hypotheek
Een eerste huis kopen bestaat uit veel regel- en zoekwerk. Wij kunnen je daarbij helpen. De startershypotheek is speciaal voor (jonge) alleenstaanden of stelletjes. Jongeren die hun studie hebben afgerond en begonnen zijn aan een vaste baan.

Spaar Hypotheek
Bij de spaarhypotheek lost u gedurende de looptijd niets af en betaalt u uitsluitend rente over de lening. De renteaftrek blijft hierdoor constant, net als bij de levenhypotheek. Met de spaarhypotheek sluit u een spaarverzekering af.

Leven Hypotheek
Bij de levenhypotheek leent u geld van een geldverstrekker en sluit u op hetzelfde moment een kapitaalverzekering af. De verzekeraar en geldverstrekker kunnen 2 verschillende instanties zijn. Uw maandelijkse lasten bestaan uit rente en premie.

Beleggings Hypotheek
Er zijn verschillende vormen van beleggingshypotheken. Bij sommige hypotheekverstrekkers kunt u het volledige hypotheekbedrag lenen en daar bovenop ook nog een bedrag, dat bijvoorbeeld in aandelen wordt belegd.

Aflossingsvrije Hypotheek
Hierbij wordt een bedrag geleend waarover u maandelijks rente betaalt. Er wordt door u niets afgelost, gespaard of belegd. Aan het eind van de looptijd is uw schuld nog steeds even hoog. Banken verstrekken deze hypotheken gemakkelijker.

Lijfrente Hypotheek
Deze hypotheekvorm kunt u het beste vergelijken met de levenhypotheek en de beleggingshypotheek. Het verschil met deze twee vormen is dat de premie, c.q. inleg bij de lijfrentehypotheek fiscaal aftrekbaar is. Daardoor is uw maandlast lager.

Krediet Hypotheek
Deze vorm wordt vaak toegepast als tweede hypotheek. Als de waarde van uw huis aanzienlijk hoger is dan uw hypothecaire lening, kunt u met die overwaarde en uw woning als onderpand een kredietrekening openen.

Combinatie Hypotheek
Bij deze hypotheek is er sprake van een combinatie van één of meerdere bovengenoemde hypotheekvormen. Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat voor u de beste combinatie is. Amstelgeld levert u maatwerkhypotheken.

Hypotheek Berekenen

Bereken uw maximale hypotheek
(onder voorbehoud van acceptatie)

Waarde huis
Bruto jaarinkomen
Bruto jaarink. partner
Berekenen
Maximale Hypotheek
Hypotheek offerte aanvragen

Bel Mij

Bel Mij Versturen