lening aanvragen

Lening aanvragen

U wilt een lening aanvragen. Het is belangrijk dat u goed weet wat voor een lening u aangaat en welke (financiële) gevolgen de lening voor u heeft. Een lening aanvragen kan veel vragen oproepen. In dit artikel geef ik een antwoord op de meest voorkomende vragen.

Waarom wilt iemand een lening aanvragen?

Iemand vraagt een lening aan om uiteindelijk met het geleende bedrag een leendoel te kunnen verwezenlijken. Iemand leent dan geld om een investering te doen, omdat ze het benodigde geld zelf op het moment niet voorhanden hebben of niet willen besteden. Met een lening kan de aanschaf nu worden gedaan en later worden afbetaald. Zoals de naam al zegt is een leendoel, het doel waarom iemand geld leent. Mensen lenen geld om zeer uiteenlopende redenen. Enkele specifieke doelen voor het lenen van geld zijn: het financieren van een auto, het betalen van een verbouwing aan het huis, het aanleggen van een nieuwe tuin of het kopen van een huis. Daarnaast kunnen mensen geld lenen voor algemene leendoelen zoals meer bestedingsruimte of omdat zij een buffertje achter de hand willen hebben.

leendoelen

Hoe kan ik een lening aanvragen?

Een lening aanvragen kan op veel verschillende manieren. Zo kunt u online een lening aanvragen. Dit kan zowel direct bij de bank en/of kredietverstrekker, of via een financieel adviseur. Het aanvragen van een lening via een financieel adviseur heeft als grote voordeel dat leningen van verschillende kredietverstrekkers voor u kunnen worden vergeleken. Een bank of kredietverstrekker adviseert meestal één van haar eigen geldleningen. Andere manieren om een financiering aan te vragen zijn door telefonisch contact op te nemen, of door een afspraak te maken op kantoor bij een financieel adviseur.

»  Leningadvies aanvragen

Wanneer kan ik een lening aanvragen?

Een lening aanvragen heeft niet altijd zin. Een lening mag namelijk alleen worden afgesloten wanneer de lening voor u verantwoord is, en u de lening zonder in de problemen te komen kan terugbetalen. Wanneer u een lening aanvraagt zijn er gegevens nodig over uw inkomen, uw vaste lasten, uw burgerlijke staat, gezinssituatie en woonsituatie. Op basis van deze gegevens kan een kredietverstrekker berekenen of u in aanmerking komt voor een lening. Om te toetsen of een lening voor u verantwoord is word er ook een bkr- toets gedaan. Bij een negatieve bkr registratie komt u in principe niet in aanmerking voor een (nieuwe) lening. Een lening aanvragen kan alleen als u 18 jaar of ouder bent.

Wat kost een lening aanvragen?

Het aanvragen van een lening is meestal kosteloos. Wanneer u een lening heeft aangevraagd wordt bekeken of u in aanmerking komt voor een lening. Wanneer u in aanmerking komt voor een lening en u wilt deze afsluiten dan kunt u ervoor kiezen ook een kredietbeschermer te nemen. Een kredietbeschermer geeft extra zekerheid bij het aflossen van uw lening. Mogelijk kan de lening door een ongeval, ziekte of overlijden niet meer worden terugbetaald. In zulke gevallen treed een kredietbeschermer in werking. Voor adviseren en bemiddelen van een kredietbeschermer kunnen wel kosten in rekening worden gebracht. Bij Amstelgeld kunt u een lening kosteloos aanvragen, vergelijken en afsluiten!

Wat kost een lening?

Het aanvragen van een lening is dus kosteloos. Echter zult u voor de lening zelf wel moeten betalen. Het uitlenen van geld is een dienst en voor diensten worden vaak kosten in rekening gebracht. In het geval van geldleningen betaalt u deze kosten in de vorm van rente. Daarnaast zult u natuurlijk ook het geleende bedrag terug moeten betalen. In de praktijk komt dit erop neer dat u maandelijks kosten betaalt in de vorm van aflossing en rente. U lost een bepaald bedrag af van uw lening, en betaalt rente over de nog openstaande lening.

wat kost een lening

Welke leningen kan ik aanvragen?

Geldleningen kunnen plaatsvinden in veel verschillende vormen. Er zijn verschillende namen voor leenproducten, maar de uiteindelijke leenvorm is bijna altijd een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Deze leenvormen worden dan ook toegelicht.

Doorlopend Krediet

Met een doorlopend krediet heeft u de mogelijkheid om tot een van tevoren afgesproken bedrag over te boeken naar uw betaalrekening. U kunt zelf kiezen of u het gehele bedrag (ineens) wilt opnemen of in meerdere fases. U betaalt alleen rente wanneer u een bedrag heeft opgenomen wat nog niet is terugbetaald. Een doorlopend krediet is een flexibele lening die u veel vrijheid geeft. Zo kunt u dus zelf kiezen wat u opneemt, en hoeveel en wanneer u aflost. Een doorlopend krediet kan uitermate geschikt zijn wanneer uw leendoel extra bestedingsruimte of een buffer achter de hand is.

Persoonlijke lening

Met een persoonlijke lening ontvangt u in één keer een van tevoren afgesproken som geld. Dit type lening wordt dan ook vaak afgesloten voor het kopen van een auto of het uitvoeren van een verbouwing. Vervolgens betaalt u voor deze lening maandelijks kosten in de vorm van aflossing en rente. Wanneer u aan uw betalingsverplichtingen voldoet is aan het einde van de looptijd de lening afgelost. Het is bij een persoonlijke lening mogelijk om tussentijds extra af te lossen zodat uw lening eerder is afgelost.

Hoe lang duurt een lening aanvragen?

Wij adviseren altijd om de tijd te nemen om een lening aan te vragen. Zoals hierboven al omschreven is, zijn uw gegevens van belang om te kunnen beoordelen of u in aanmerking komt voor een lening en of deze lening verantwoord is voor u. Wij controleren deze gegevens dan ook altijd en kunnen u beter helpen indien u direct kloppende informatie geeft. Ook gebruiken wij uw informatie omdat u mogelijk kunt profiteren van een extra lage rente, bijvoorbeeld doordat u over een eigen huis beschikt. Zoals gezegd worden na uw aanvraag dus uw gegevens gecontroleerd en wordt er, met uw toestemming, een bkr toets gedaan.

Wanneer u niet in aanmerking komt voor een lening krijgt u dit dan te horen. Wanneer u wel in aanmerking komt voor een lening krijgt u vaak een advies, voorstel of aanbod. Als u dan gebruik wilt maken van het advies of in wilt gaan op het voorstel of aanbod zijn vaak nog een aantal documenten nodig. Deze documenten worden dan nogmaals gecontroleerd en ingediend bij de bank. Wanneer alles klopt zullen zij dan tot uitbetaling overgaan. Een lening afsluiten is dus een proces waarbij zorgvuldigheid en verantwoordelijkheid boven snelheid gaan. Dit is om te voorkomen dat u in de problemen komt en u alleen leent wanneer dit verantwoord voor u is.

Tips bij een lening aanvragen

Zoals u ongetwijfeld zult weten, kost geld lenen geld. U moet beseffen dat u voor een lening altijd meer geld terugbetaalt dan dat u heeft geleend. U moet zich dan ook goed afvragen of een lening verstandig, noodzakelijk of rendabel is. Wanneer u besluit een lening te willen laat u dan goed adviseren. Bekijk alle voorwaarden goed en ga niet blind voor de laagste rente. Kijk goed naar fiscale mogelijkheden. Er zijn een aantal investeringen die fiscaal aftrekbaar zijn zoals bijvoorbeeld een verbetering of verbouwing van uw woning. Wij kunnen u adviseren bij een lening waarbij we rekening houden met uw persoonlijke situatie en voorkeuren.

tips bij een lening aanvragen

Voordelen van een lening aanvragen via Amstelgeld

Wanneer u een lening bij ons aanvraagt zullen wij kijken of u in aanmerking komt voor een lening. Indien dit het geval is vergelijken wij leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar. Hierbij houden we rekening met uw persoonlijke situatie en eventuele fiscale mogelijkheden. Op deze manier kunnen wij u voorzien van een advies met de meest gunstige voorwaarden waaronder een lage rente. Voor ons advies hoeft u geen kosten te betalen! Vraag dus geheel vrijblijvend een leenadvies aan!

Lening aanvragen via Amstelgeld

Via onderstaande knop kunt u direct een leenadvies aanvragen. Voor meer informatie, leenadvies of overige vragen kunt u ons bereiken op telefoonnummer: 033-4610007Wij zijn te bereiken op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 21.00 en op vrijdag van 8.30 tot 17.30. Mocht u ons liever op vrijdagavond of op zaterdag willen spreken dan kan dit op afspraak.

»  Leningadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld