lening oversluiten en bijlenen

Te dure lening oversluiten en bijlenen

Veel mensen met een financiering willen hun te dure lening oversluiten en bijlenen. In dit artikel leg ik uit wat het oversluiten van een lening is en waarom dit aantrekkelijk kan zijn. Ook leg ik uit of het bij een lening oversluiten mogelijk is om bij te lenen. Daarnaast leg ik uit hoe Amstelgeld kan helpen met een lening oversluiten en bijlenen.

Te dure lening oversluiten en bijlenen

Wanneer u een bestaande lening laat overnemen door een andere kredietverstrekker, dan noemen we dit oversluiten. Veel mensen met een lening kijken nadat ze de lening hebben afgesloten nooit meer terug, om te bekijken of er alternatieve kredietverstrekkers zijn. Dit is erg zonde. Het komt namelijk vaak voor dat er (veel) kosten kunnen worden bespaard op een lopende lening!

Momenteel is de rente op nieuwe leningen namelijk erg laag. Het is dus goed mogelijk dat nieuwe leningen een veel lager rentepercentage bieden dan de lening die u momenteel heeft. In dit geval is het zeer interessant om uw lening over te sluiten. Het openstaande leenbedrag wordt dan ondergebracht bij een nieuwe kredietverstrekker met een lager rentepercentage. Als gevolg hiervan betaalt u minder voor uw lening, en profiteert u van betere voorwaarden. Het oversluiten van een lening kan een erg eenvoudige manier zijn om tot wel honderden euro’s per jaar op uw vaste lasten te besparen!

te dure lening oversluiten

Lening oversluiten en bijlenen

Een vraag die consumenten met een lening ons vaak stellen is: “Kan ik mijn lening oversluiten en bijlenen”? De mogelijkheid om een lening over te sluiten is hierboven besproken. Of het mogelijk is om bij te lenen hangt sterk af van de persoonlijke situatie. Allereerst is het van belang dat u tot op heden uw lening netjes heeft betaald en dus geen negatieve BKR registratie heeft. Met een negatieve BKR registratie is de kans dat kredietverstrekkers een bijlening goedkeuren erg klein.

Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een lening, of in dit geval een bijlening, wordt een complexe berekening gemaakt. Deze berekening richt zich voornamelijk op uw inkomen en uitgaven om zo te achterhalen of een lening voor u verantwoord is. Wanneer u in de mogelijkheid bent om uw lening over te sluiten om uw kosten te besparen, zullen uw uitgaven dus dalen. In theorie is de kans dat u kunt bijlenen dan ook groter. Dit is de reden dat een lening oversluiten en bijlenen vaak in één adem genoemd worden.

Nogmaals, het is erg van belang om te realiseren dat de mogelijkheid om bij te lenen afhankelijk is van zeer veel persoonsafhankelijke factoren. Wilt u uw lening oversluiten en bijlenen dan is het raadzaam om altijd contact op te nemen met een financieel adviseur. Wij hebben zeer veel ervaring met het oversluiten van leningen en kunnen u hier vrijblijvend en kosteloos over adviseren!

bestaande lening oversluiten

Bestaande Lening oversluiten en bijlenen

Heeft u interesse in uw bestaande lening oversluiten en bijlenen? Dan bent u bij Amstelgeld aan het juiste adres! Wij hebben zeer veel ervaring met het oversluiten van leningen. Indien u bij ons vrijblijvend een aanvraag doet gaan wij voor u aan de slag. Wij vergelijken dan uw bestaande lening(en) met voorwaarden en rentepercentages van andere kredietverstrekkers. Mocht nou blijken dat u al de beste voorwaarden en het meest gunstige rentepercentage heeft dan laten wij u dit weten. U weet dan dat u voorlopig niet hoeft om te kijken naar uw lening!

Mocht het zo zijn dat wij uw lening elders goedkoper kunnen onderbrengen dan laten wij dit ook, geheel vrijblijvend, aan u weten. U kunt dan zelf beslissen of u uw lening wilt laten lopen, of graag wilt besparen op uw lening door deze over te sluiten. Bij uw aanvraag kunt u zelf aangeven of u wel of niet wilt bijlenen, dit nemen wij dan mee in ons advies. Vraag dus direct via onderstaande knop oversluitadvies aan of neem telefonisch contact met ons op!

»  Oversluitadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld