mini lening

Mini lening

Bent u op zoek naar een mini lening, bijvoorbeeld omdat u even krap bij kas zit? In dit artikel geef ik uitleg over wat een mini lening is, wat de voorwaarden zijn en of een mini lening wel of niet verstandig is.

Wat is een mini lening?

Een mini lening of een flitslening is een lening van een relatief klein bedrag die op korte termijn moet worden terugbetaald. Er zijn meerdere aanbieders van mini- leningen of flitsleningen. De meeste kredietverstrekkers bedoelen met een mini lening, leningen tot maximaal €1500,-

Wat zijn de voorwaarden van een mini lening?

Vaak is het zo dat u bij een mini lening 1 tot 3 maanden de tijd heeft om de lening terug te betalen. Kredietverstrekkers van een mini lening creëren vaak een product waarbij het niet verplicht is om een BKR toets te doen. Vaak betaalt u voor een mini lening een erg hoge rente tot 14%.

Is een mini lening verstandig?

Om verschillende redenen raden wij een mini lening af. Allereerst omdat een mini lening wordt afgesloten zonder BKR toetsing. Een BKR toets heeft als voornaamste doel, ervoor te zorgen dat u geen lening afsluit die onverantwoord is. Met andere woorden, een mini lening brengt relatief hoge (onverantwoorde) kosten met zich mee. De tweede reden waarom wij geen mini leningen adviseren is dan ook de (extreem) hoge rente. U betaalt meestal tegen de 14% rente voor een mini lening. Dit is tevens het wettelijk maximaal toegestane percentage. Samengevat adviseren wij dan ook nooit een mini lening af te sluiten.

Ik heb nu geld nodig, hoe los ik dit op?

Het overkomt veel mensen dat zij incidenteel eens geld tekort komen. Hier zijn meerde oplossingen voor maar als u een lening overweegt kunt u beter geld lenen van een vriend of bekende dan een mini lening af te sluiten. Indien u vaker geld tekort komt zijn er meerdere financieringsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet kunt u tot een bepaalde limiet geld overboeken naar uw betaalrekening op momenten dat u dit nodig heeft. Graag helpen wij u verder en bespreken we onze verantwoorde leenmogelijkheden. Vraag via onderstaande knop vrijblijvend leenadvies aan of bel ons direct op: 033-4610007

»  Leningadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld