snel geld lenen

Snel geld lenen

U wilt snel geld lenen. Misschien wilt u dit uit noodzaak, om een rekening of tegenvaller te betalen. Of misschien wilt u snel geld lenen om nu iets leuks te doen zoals bijvoorbeeld op vakantie gaan. In dit artikel leg ik uit wat snel geld lenen is, of dit verstandig is en of er alternatieven zijn.

Snel geld lenen

Met snel geld lenen kunnen verschillende zaken worden bedoeld. Meestal heeft iemand die snel geld wilt lenen de intentie om een laag bedrag te lenen, dat zo snel mogelijk op zijn of haar rekening staat. Vaak willen consumenten dit omdat zij geld tekort komen om de kosten van de maand te kunnen betalen. Deze kunnen door bijvoorbeeld een tegenvallende rekening hoger uit zijn gevallen. Een aantal kredietverstrekkers spelen hier handig op in door flitsleningen aan te bieden. Dit zijn kleinere geldleningen die vaak binnen maximaal drie maanden weer moeten zijn afgelost. Vaak vragen kredietverstrekkers voor dit soort leningen de wettelijk maximaal toegestane rente, tot wel 14%!

Is snel geld lenen verstandig

Wanneer u geld wilt lenen is het altijd verstandig om u goed te laten adviseren zodat u begrijpt welk leenproduct u afsluit. Snel geld lenen in de vorm van bijvoorbeeld een flitskrediet is iets wat wij afraden. Omdat bij dit soort leningen niet getoetst wordt of de lening voor u wel verantwoord is. Vaak worden financiële problemen door een flitslening, minilening of snelle lening juist alleen maar groter. Dit komt omdat de rentepercentages erg hoog zijn, tot wel 14%. In praktijk sluit iemand vaak dit soort leningen af om één specifieke maand aan zijn betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Door het hoge rentepercentage zijn de kosten echter de volgende maand alleen maar hoger. Hierdoor betaal je uiteindelijk veel meer voor dezelfde aankopen of rekeningen wat kan leiden tot structurele financiële problemen.

Alternatieven voor snel geld lenen

Mocht u nou vaker wat geld tekortkomen en hiervoor een lening overwegen dan zijn er alternatieven. Deze alternatieven zijn beter, goedkoper en meer verantwoord! Een oplossing zou bijvoorbeeld een doorlopend krediet kunnen zijn. Bij een doorlopend krediet kunt u, tot een afgesproken limiet, geld overboeken naar uw rekening op momenten dat dit nodig is. U betaalt alleen kosten in de vorm van rente voor uw doorlopend krediet op momenten dat u daadwerkelijk geld heeft opgenomen. Bovendien zijn deze rentepercentages aanzienlijk lager. Doorlopende kredieten zijn af te sluiten tegen rentepercentages vanaf ongeveer 4,5%. Vergelijk dit eens ten opzichte van het rentepercentage van de snelle lening van 14%, dan begrijpt u al snel waarom dit een veel betere oplossing is! Bijkomend voordeel is dat u het opgenomen bedrag bij een doorlopend krediet terugbetaalt wanneer u dit uitkomt.

Snel geld lenen bij Amstelgeld

Amstelgeld geeft advies in leningen die verstandig, en verantwoord zijn voor haar klanten. Bij ons is het dan ook niet mogelijk om een minilening af te sluiten. Wij geven u graag advies over een betere oplossing zoals bijvoorbeeld het doorlopend krediet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Op basis van uw leendoel, wensen en behoeften vergelijken wij financieringen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar. Vervolgens adviseren wij u de best mogelijke keuze. Indien gewenst kunt u deze lening dan via ons afsluiten. Neem dus direct en vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: 033-4610007 of vraag via onderstaande knop een leenadvies aan.

»  Leningadvies aanvragen
Let op geld lenen kost geld