Het coronavirus en uw reisverzekering. Wat wordt vergoed?

graphic-airplane-side

Het Coronavirus leidt tot veel vragen. "Kan ik mijn reis annuleren? Zijn de medische kosten door het Coronavirus op reis verzekerd? Blijft de reisverzekering geldig als ik langer op reis moet dan gepland?" In dit artikel geven we antwoord op veelgestelde vragen omtrent het Coronavirus. Coronavirus.jpg

Mijn reisbestemming is getroffen door het Coronavirus. Ik wil/moet mijn reis annuleren. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsdekking?
De standaard annuleringsdekking biedt hier geen dekking voor. Verstandig is om contact op te nemen met uw reisorganisatie, hotel of vervoersmaatschappij. Heeft u een allrisk annuleringsdekking? Sommige maatschappijen vergoeden dan wel kosten. Dit is afhankelijk van een aantal voorwaarden waaronder het moment van boeken en de ingangsdatum van uw annuleringsverzekering. Neem in dit geval contact met ons op. 

Mijn vlucht is geannuleerd door mijn luchtvaartmaatschappij. Kan ik deze kosten terug krijgen via mijn annuleringsverzekering?
De kosten van de vlucht worden niet vergoed door de annuleringsverzekering. Wel kunt u in sommige gevallen de kosten voor verblijf claimen bij uw annuleringsverzekeraar. 

Ik moet langer op mijn bestemming blijven omdat ik in quarantaine moet. Worden kosten van voorzieningen zoals eten en drinken vergoed door mijn reisverzekeraar? 
Nee, het uitbreken van een virus is geen verzekerde gebeurtenis. In de meeste gevallen worden deze kosten door de reisorganisatie of plaatselijke overheid vergoed. 

Ik heb een kortlopende reisverzekering. Blijft de reisverzekering geldig als ik langer op reis moet dan gepland?
De kortlopende reisverzekering blijft niet automatisch van kracht wanneer u langer op reis moet. U kunt een nieuwe reisverzekering afsluiten. 

Ik heb door het Coronavirus geneeskundige kosten moeten maken. Is dit verzekerd?
Wanneer u de dekking geneeskundige kosten op uw reisverzekering heeft bent u verzekerd voor schade door ziekte tijdens de reis. Dit gaat om een aanvulling op de vergoeding van uw zorgverzekering. 

Voor mijn reisbestemming is door het ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies afgegeven. Ik besluit toch om te gaan. Ben ik dan nog verzekerd?
Wanneer er een negatief reisadvies wordt afgegeven voor een bestemming waar u naar toe wilt reizen komt de dekking voor de reisverzekering te vervallen. Veranderd het reisadvies naar oranje/rood terwijl u op reis bent? Dan blijft de dekking van kracht. 

Heeft u andere vragen omtrent het Coronavirus? 
U kunt ons telefonisch bereiken op: 033 - 461 00 07.

Cookie melding

Wij gebruiken cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw instellingen en voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Ik ga akkoord